La landing page perfecta: com és una landing page que converteix

La landing page perfecta: anatomia d'una pàgina d'aterratge perquè converteixi

Les landing pages són pàgines d’aterratge que s’utilitzen amb l’objectiu que un usuari completi una acció específica. Normalment, el que es pretén és captar-lo; és a dir, que passi d’usuari a lead

Si estructurem les landing pages tal com expliquem a continuació serà molt més fàcil aconseguir que els usuaris facin el què vols i, per tant, aconseguir els teus objectius.

El 96% dels visitants que entren per primera vegada a una web no estan a punt per comprar o contractar un servei. Dirigir-los a una homepage genèrica, i no a una landing page, és donar-los per perduts.

Objectius d’una landing page

Una landing page té com a objectiu dirigir a l’usuari perquè acabi fent una acció concreta. És a dir, la seva missió és convertir usuaris a leads, usuaris a clients, usuaris a prescriptors… 

Aquí tens alguns exemples de casos en que tenir una landing page és imprescindible:

 • Vols que l’usuari provi un producte o servei
 • T’interessa ampliar la teva base de dades
 • Vols que et truquin o t’enviïn un email
 • T’interessa que es registrin a un esdeveniment
 • Busques que comparteixin un missatge a les seves xarxes socials

Defineix un objectiu únic, concret i mesurable i posa fil a l’agulla per crear una landing page que converteixi i t’apropi a l’objectiu marcat.

Com arriba un usuari a la landing page?

Les landing pages són súper útils en campanyes de xarxes socials, en campanyes de Google Ads o en estratègies d’email màrqueting. 

Es capta a l’usuari a través d’aquests canals i se’l redirigeix a la landing page en qüestió, amb l’objectiu que l’usuari acabi subscrivint-se / comprant / contractant / trucant o l’acció que hàgiu definit. 

Amb tot aquest procés estaràs definint un funnel o embut de conversió, per dirigir a l’usuari a través dels diferents estadis del cicle de vida del client.

L’estructura de la landing page perfecta

Potser ja tenies quatre nocions del que t’hem explicat fins ara –o ho coneixies a fons!–, però anem al quid de la qüestió: com ha de ser una pàgina d’aterratge? Quina estructura ha de tenir perquè realment converteixi?

Repassem pas per pas què ha de tenir una landing page que converteixi.

1. Un above the fold que ho resumeixi tot

A l’above the fold ja has de complir amb les expectatives de l’usuari si no vols perdre’l. Tingues en compte que en 15 segons més del 80% del tràfic ja haurà abandonat la pàgina.

Capta la seva atenció i resumeix-li d’una manera simple i molt mastegada què li estàs oferint. 

L’above the fold és allà on, segons un estudi liderat per Nielsen Norman Group, se centra més del 57% de l’atenció de l’usuari. Aprofita-ho! 

Un H1 directe i persuasiu

Centra’t, primer, en crear un heading persuasiu, que ressalti els beneficis del que ofereixes o la solució que aportes. Jeràrquicament és el primer que llegim. Necessites un H1 directe, curt i que connecti amb les emocions del target.

Landing page de Spotify

A Spotify volen que provis el seu compte Premium amb una pàgina d’aterratge on el primer que et diuen és:

“Go Premium. Be Happy”.

Qui no tindria ganes de ser feliç? Si només cal fer-se prèmium, doncs endavant, no? Ja ens tenen enganxats! Nosaltres segur que ens apuntaríem a una free trial tan prometedora, que és l’objectiu de la seva landing page.

Un subtítol descriptiu

Acompanya l’H1 amb un subtítol o petit text amb una descripció més detallada del que estàs oferint. En el cas de Spotify, et diuen que tindràs 14 dies de prova totalment gratis i que després per només 9,99€/mes pots ser Premium.

Amb quatre paraules clares i concises tens els detalls essencials que necessites per dir: sí, vull provar la versió premium gratis.

2. Un call to action únic però que es repeteixi

Amb un call to action (CTA o crida a l’acció) conduiràs a l’usuari a fer l’acció que t’havies marcat. És al CTA on els hi has de deixar clar i català què han de fer:

 • Comença la prova gratis
 • Descarrega’t l’ebook
 • Compra
 • Fes-te prèmium
 • Demana una demo
 • Sol·licita una trucada

Tingues en compte que una landing page ha de tenir un únic objectiu i, per tant, un únic CTA. Les pàgines d’aterratge que t’ofereixen més d’una cosa (és a dir, amb múltiples CTAs) aconsegueixen un 266% menys de leads.

El call to action s’haurà de repetir diverses vegades a la landing page. El primer cop hauria de ser a l’above de fold. Pels que vulguin passar ràpidament a l’acció. 

Fer-ne diversos despistarà l’usuari que acabarà fent alguna acció que potser no és la que a la teva empresa li interessa!

Landing page Asana

3. Contingut que permeti entrar en detall

Si a l’above the fold s’hi ha de fer un resum de l’essencial que estàs oferint, al cos de la landing page que no hi faltin els detalls. 

I amb això no ens referim a parlar per parlar, a sobrecarregar l’usuari amb informació sobrera, sinó a especificar-hi tot allò que realment té importància del que estàs oferint.

Si l’objectiu de la teva landing page és que algú es descarregui el vostre nou ebook, aquest apartat és on hi explicaríeu:

 • Què hi trobaran a l’ebook
 • A qui va dirigit
 • Quins punts es tracten a l’ebook
 • Quantes pàgines té
 • Quanta gent ja se l’ha descarregat
 • Què en pensen els que ja l’han llegit

Qualsevol informació que pugui ser rellevant.

Et serà més fàcil preparar la informació pel contingut de la landing page si intentes respondre aquestes preguntes:

 1. Per qui és el producte / servei?
 2. Quins són els punts de dolor (pain points) que soluciona el producte / servei?
 3. Quin és el resultat d’utilitzar el producte / servei? Resultat emocional, professional, personal…
 4. Com és el producte / servei? Què el fa diferent o més atractiu dels seus competidors?

I a partir d’aquí, posa’t a la pell de l’usuari i respon-li tots els dubtes que podria tenir. Fins i tot, pots acabar la landing page amb un FAQs.

Landing page Spotify

4. Testimonials que donin credibilitat

Com a usuaris som així de “simples”. Ens creiem més les coses si algú altre ja les ha viscut abans… 

Si teniu testimonis de gent que ha provat el vostre producte o servei abans, també heu de posar-los a la pàgina d’aterratge. 

Els testimonials ajuden a guanyar credibilitat i a fer més fàcil la conversió.

I qui diu testimonis, diu ressenyes a les xarxes socials o logos de mitjans on heu aparegut.

Testimonis en una landing page

5. Formularis per recollir les dades

Si l’objectiu de la landing page és convertir usuaris en subscriptors, aconseguir nous registres o oferir una demo gratis probablement necessitareu un formulari. 

Aquest formulari hauria de tenir només els camps que són realment necessaris. És millor no demanar dades per demanar. Fer el procés llarg pot fer que l’usuari es cansi i abandoni. 

I on posar aquest formulari?

Teniu diverses opcions:

 • A l’above the fold, només de començar.
 • Al final de la landing page.
 • Que sigui un element fixat que vagi acompanyant a l’usuari mentre vagi fent scroll a la pàgina.
Formulari Landing Page

6. Un disseny cuidat fins a l’últim detall

Jakob Nielsen, expert en usabilitat, va definir en un dels seus estudis que un dels factors més importants perquè una pàgina web –i, per tant, una landing pagetingui credibilitat és un disseny de qualitat. 

Un bon disseny és indispensable perquè una landing page funcioni. 

I com es pot aconseguir un disseny de qualitat?

 • Amb una landing page que vagi d’acord amb la identitat de marca
 • Estructurant la informació jeràrquicament
 • Respectant els espais en blanc amb una estructura neta i ordenada
 • Fent ús d’elements visuals que facin la informació més digerible
 • Contractant a un estudi de disseny digital professional. Tenim els recursos i coneixement que ens permeten crear webs i landing pages amb un disseny professional i pensades per a una millor experiència d’usuari.

Ara que ja coneixes com ha de ser una landing page i quins elements ha de tenir, pensa-hi: a la teva empresa podríeu aconseguir més subscriptors utilitzant-lo? Us aniria bé per aconseguir que, per fi, els usuaris s’apuntin a fer una demo? O que us truquin?

Si penseu que sí, no hi ha dubte: necessiteu una landing page! Poseu fil a l’agulla per crear una landing page que converteixi!