Com desconnectar de la feina per vacances? 7 consells pràctics

Consells per desconnectar de la feina durant les vacances

T’és impossible desconnectar de la feina durant les vacances? Que si un email d’un company de feina o d’un proveïdor, un WhatsApp d’un client, una trucada de feina mentre ets a la platja… No sempre és fàcil poder dir prou a la rutina!

Tots necessitem un temps per desconnectar de la feina al 100%. Per fer el que ens vingui de gust, ja sigui anar a la platja, al cine, viatjar o estar-se a casa sense fer res. Així, després de les vacances, tornaràs amb les piles més carregades que mai!

Si ets dels que et costa desconnectar de la feina apunta’t bé aquests 7 consells imprescindibles que et serviran per desconnectar per vacances.

Envia un email a clients, companys de feina o proveïdors abans de marxar de vacances

Un simple email farà que tothom tingui present que, durant uns dies, no estaràs disponible. Aprofita per informar-los de quan tornes i que, serà a partir d’aquell moment quan podràs tornar a estar per ells.

Programa un missatge de resposta automàtica a l’email

Si vols que tothom que t’escrigui sàpiga que no hi ets i no el pots atendre programa una resposta automàtica al teu email dient que els respondràs quan tornis de les vacances.

Intenta deixar tots els temes tancats abans de les vacances

No deixis temes pendents amb ningú. Intenta ser el màxim resolutiu abans de marxar perquè tot quedi perfectament encarrilat. Si no t’estaràs totes les vacances pensant en el que tenies pendent i que has d’acabar.

Desvincula’t el correu del mòbil

Alguns de nosaltres no podem evitar llegir els correus quan ens els envien, ni que estiguis al mig de la muntanya o prenent el sol a la platja. Per no caure en la temptació, el millor és desvincular-se el correu de feina del mòbil. Com que ja hauràs avisat que estàs de vacances, ningú s’estranyarà si no respons fins que no tornis.

Si tens telèfon de feina, apaga’l i deixa’l en un calaix

Si tens un telèfon exclusiu per la feina encara ho tens més fàcil. Quan comencis les vacances l’apagues i el guardes en un calaix, ben amagat.

Si fas servir el WhatsApp per feina, silencia els grups

No som molt partidàries de fer servir el WhatsApp per feina, perquè al final pots trobar-te amb gent que t’exigeixi una resposta immediata sigui el dia que sigui, a l’hora que sigui.

Si per A o per B estàs en un grup de feina de WhatsApp, o hi parles amb clients o proveïdors, silencia aquests grups durant les vacances. També pots posar un missatge dient que estàs de vacances al teu perfil.

Gaudeix del teu temps i estigues amb els teus!

La millor solució per desconnectar és estar amb els teus, gaudir del teu temps i gaudir de la teva vida fent el que t’ompli. Aprofita per fer tot allò que t’agrada i que no trobes el moment de fer la resta de l’any.

Gaudeix de la teva parella, dels teus fills, dels teus pares, dels teus amics… Desconnecta per tornar ben connectat!