Asana, per millorar el treball en equip

Treball en equip amb Asana

Si a la teva feina treballes en equip, però de vegades us és complicat organitzar-vos, l’Asana pot ser una gran solució. Una eina creada per un dels co-fundadors de Facebook, Dustin Moskovitz, amb l’objectiu de millorar la productivitat dels empleats del gegant de les xarxes socials.

Què és Asana i per què la necessites?

L’Asana és una plataforma de planificació i gestió del treball en equip. Una eina que està disponible tant per ordinador com per dispositius mòbils, fet que és molt pràctic perquè et permet disposar de tota la informació siguis on siguis.

Asana és especialment útil per equips que treballen a distància, d’aquesta manera Asana pot ajudar a disminuir les barreres geogràfiques. També és una bona eina per equips involucrats en diversos projectes que comporten moltes tasques i que cal una bona coordinació i seguiment de cadascuna d’elles.

Asana, una aplicació pel treball en equip

Com funciona Asana: els punts clau

Espais de treball, projectes i equips

Asana organitza els equips a través d’espais de treball i de projectes. Un espai de treball equivaldria a una empresa o un departament, amb tots els seus treballadors. Dins d’aquest espai de treball es poden crear diversos projectes, en els quals hi participen uns equips determinats.

Les tasques

Quan creem un projecte, el primer que hem de fer és convidar-hi a l’equip de treball. A partir d’aquí, ja podrem començar a crear tasques i a adjudicar-les a les persones que s’hauran d’encarregar de desenvolupar-les.
A cada tasca se li pot especificar:

  • Persona encarregada
  • Termini o deadline
  • Tags, per localitzar més fàcilment la tasca a través del buscador
  • Subtasques
  • Comentaris
  • Documents adjunts

Les tasques serveixen també com a fil de discussió entre els membres del projecte, i cadascú pot decidir si vol sumar-se a la discussió, i per tant rebre notificacions de l’evolució d’aquella tasca.

Panell de tasques a l'Asana

Calendaris i progressos

Cadascun dels projectes permet l’opció de veure un calendari de tasques i també quin és el progrés del projecte. L’opció del calendari és especialment útil per tenir una previsió del volum de feina setmanal o mensual i les gràfiques de progressos ens permeten veure en quins estadis del projecte s’ha sigut més eficient.

Dashboard i gestió personal

A nivell individual Asana és també una bona eina ja que et permet veure el llistat de tasques que tens pendents de realitzar i quines són els seus deadlines. Una bona forma que res et passi per alt!

Quant costa Asana?

Com en moltes plataformes, existeix una versió de pagament i una de gratuïta. La versió de gratuïta està disponible per equips de fins a 15 persones. I, a partir d’aquí, es paga una determinada tarifa segons el número de treballadors.

La versió de gratuïta inclou la creació i gestió de tasques i projectes. A la versió Premium, però, podreu trobar-hi algunes funcionalitats extres, com la possibilitat de crear usuaris convidats, exportar la informació o la funció de privacitat en equips i projectes.